Innebandy Turneringar

Det finns en lång rad olika internationella bandyturneringar. De flesta arrangeras av IFF men det finns även ett antal turneringar som arrangeras av olika nationella bandyförbund. Det finns internationella turneringar både för klubblag och för landslag.

Den största och mest prestigefyllda turneringen för landslag är Vm i innebandy. VM arrangeras vartannat år av IFF. Turneringen är öppen för lag som kvalificerar sig från hela världen. Hur man kvalificerar sig beror på vilken kontinent man hör hemma på. Asiatiska lag kvalificerar sig t.ex. genom APAC (Asia Pacific Floorball Championship). Turneringen domineras stort av Sverige och Finland. VM i innebandy för herrar spelas på jämna år och turneringen för damer spelas på udda år. Om du vill läsa mer om innebandy VM rekommenderar vi att du besöker vår sida om innebandy-vm.

En av de mest prestigefyllda turneringarna för klubblag på internationell nivå är Europeiska innebandy cupen (Eurofloorball cup). Det är svår att säga vilken turnering som är den absolut mest prestigefyllda. Jag skulle vilja säga att det är mästarcupen. Detta är dock många som skulle argumentera att den Svenska elitserien är den mest prestigefyllda turneringen för klubblag. Elitserien är dock bara öppen för svenska lag och platsar därför enligt mig inte in bland de internationellt mest prestigefyllda turneringarna.. Europeiska innebandy cupen är en turnering där lag från Europas olika ligor möts. Turneringen spelas en gång om året. Om du vill läsa mer om denna turnering kan du göra det här.

Vid sidan av dessa turneringar finns det ett antal mindre turneringar. Antalet deltagare och turneringarnas status varierar mycket. Exempel på andra turneringar är t.ex.