Innebandy Turneringar

Det finns en lång rad olika internationella bandyturneringar. De flesta arrangeras av IFF men det finns även ett antal turneringar som arrangeras av olika nationella bandyförbund. Det finns internationella turneringar både för klubblag och för landslag.

Den största och mest prestigefyllda turneringen för landslag är Vm i innebandy. VM arrangeras vartannat år av IFF. Turneringen är öppen för lag som kvalificerar sig från hela världen. Hur man kvalificerar sig beror på vilken kontinent man hör hemma på. Asiatiska lag kvalificerar sig t.ex. genom APAC (Asia Pacific Floorball Championship). Turneringen domineras stort av Sverige och Finland. VM i innebandy för herrar spelas på jämna år och turneringen för damer spelas på udda år. Om du vill läsa mer om innebandy VM rekommenderar vi att du besöker vår sida om innebandy-vm.

En av de mest prestigefyllda turneringarna för klubblag på internationell nivå är Europeiska innebandy cupen (Eurofloorball cup). Det är svår att säga vilken turnering som är den absolut mest prestigefyllda. Jag skulle vilja säga att det är mästarcupen. Detta är dock många som skulle argumentera att den Svenska elitserien är den mest prestigefyllda turneringen för klubblag. Elitserien är dock bara öppen för svenska lag och platsar därför enligt mig inte in bland de internationellt mest prestigefyllda turneringarna.. Europeiska innebandy cupen är en turnering där lag från Europas olika ligor möts. Turneringen spelas en gång om året. Om du vill läsa mer om denna turnering kan du göra det här.

Vid sidan av dessa turneringar finns det ett antal mindre turneringar. Antalet deltagare och turneringarnas status varierar mycket. Exempel på andra turneringar är t.ex.

TurneringMer Info
TurneringMer Info
Universitets världsmästerskapenDetta är en turnering för universitetsstudenter. Alla medlemmar i de lag som deltar i världsmästerskapen i innebandy för universitetsstudenter måste vara inskrivna vid ett universitet eller ha tagit sin examen inom det föregående året. Deltagarna måste även vara mellan 17 och 28 år. Universitetsmästerskapen är mycket mer spännande än vanliga VM eftersom lagen är mer jämna och det är svårare att veta vem som kommer vinna.
South East Asia Championship Sydostasiatiska mästerskapen spelades för första gången 2014 och kommer om intresse finns bli en årlig turnering.
Champions Cup Mästarcupen har spelats sedan 2011. Det är en turnering som arrangeras av IFF och som spelas varje år. Turneringen spelas mellan Europas bästa klubblag. Turneringen spelas inom både herr och dam-bandyn.
Europeiska Mästerskapen De Europeiska Mästerskapen har bara spelats ett fåtal gånger. Detta då de tidigt ersattes av världsmästerskapen. Då Europa är så dominant inom sporten så finns det inget skäl att spela både ett Europeiskt mästerskap och ett världsmästerskap.
Tjeckiska Öppna mästerskapenDetta är en årlig turnering där alla lag som vill kan delta. Turneringen lockar ett stort antal Europeiska storlag. Antalet lag som får delta är begränsat.
Kanada cupKanada cup är en turnering som spelas i ett flertal olika divisioner och som varje år lockar mer än 50 lag. Turneringen är öppen för alla lag som är villig att betala inköpet och har ganska låg status. Du kan läsa mer om turneringen här.