Klubbsporter

Innebandy är en s.k klubbsport och i Sverige så är det den 3:e populäraste klubbsporten som finns. De populäraste klubbsporterna ser du nedan.

klubbsporter#1 Ishockey

Ishockey är i särklass den populäraste klubbsporten i Sverige och kanske även i världen. Sporten har funnits betydligt längre än innebandy och i jämförelse så ligger innebandy årtionden efter ishockey i utvecklingen. En professionell ishockeyspelare kan tjäna hundratusentals kronor varje vecka medan en professionell innebandyspelare ofta har ett arbete för att kunna försörja sig. Pengar styr väldigt mycket i dagens idrott och därför så kommer det ta väldigt många år innan Innebandy kan mäta sig med ishockey, om någonsin!

#2 Golf

Golf är kanske världens mest spelade klubbsport som utövas både professionellt och på fritidsnivå. Golf är en mycket gammal sport som blivit populär i alla åldrar, mycket för att det inte krävs god kondition eller en tränad kropp för att utföra sporten bra. Golf är en betydligt dyrare sport än innebandy då man oftast måste lösa dyra medlemskap i golfklubbar och köpa ett omfattande set med golfklubbor och annan utrustning såsom golfvagn, handskar, golfskor m.m. Dessa produkter är förhållandevis dyra.

#3 Bandy

Bandy är en blandning av ishockey och innebandy. Sporten utövas på is precis som ishockey men den är inte lika tuff och hård. I stället för en puck så används en gummiboll på isen som ska skjutas in i stora mål som närmast påminner om fotbollsmål. Sporten är inte så populär över hela världen men det finns ett stort antal anhängare i Sverige och Norden där bandy spelas som mest.

#4 Innebandy

Innebandy är den 4:e största klubbsporten i Sverige och den börjar bli så pass stor nu att bandy snart får lämna plats för sporten. Innebandy är en betydligt enklare, bekvämare och billigare sport som nästan alltid utövas i skolgymnastik. Detta gör att så gott som alla barn i Sverige får prova sporten och därmed blir många bitna och fortsätter att spela innebandy på fritiden. Sverige gör rätt i att satsa på innebandy då det är en sport som vi är ledande i. I framtiden kommer vi garanterat se en stark tillväxt inom sporten och förhoppningsvis blir även ligorna större och mer omsättande.